Mooiere foto’s tijdens je vakantie?

Het kwik stijgt en het is tijd voor vakantie! Natuurlijk wil je jouw reis tot in detail vastleggen. Om familie en vrienden op de hoogte te houden via Facebook of Instagram, of misschien wil je straks met je vakantiefoto’s een mooi album maken.

Zelf reis ik ook graag, en ik geniet er altijd van een mooie reisreportage te maken. Bepaalde ‘regels’ die voor boudoirfotografie gelden, helpen mij ook om op reis de mooiste foto’s te maken. Hier heb ik een paar tips op een rijtje gezet, waarmee jij iedere fotosessie rockt – zowel vóór als achter de camera!

1 – Gebruik de omgeving

Dit geldt voor iedere fotoshoot, maar voor reisfoto’s des te meer. Als je je op een mooie locatie bevindt, gebruik die omgeving of ruimte dan ook om je foto’s context te geven. Zet je onderwerp of model mooi neer in een compositie (regel van derden en gulden snede) waar je ook de achtergrond bij betrekt. Zo krijg je unieke foto’s die een heel verhaal vertellen.

2 – De juiste bikini of badpak

Wil je zelf poseren in bikini of badpak? Zorg ervoor dat je een goed passend kledingstuk hebt. Je wil natuurlijk sowieso graag een goed figuur slaan op het strand of aan het zwembad, maar als je het moment gaat vereeuwigen geldt dat des te meer. Check vooral ook of alle bandjes goed zitten en het geheel er netjes uitziet. Er thuis achter komen dat er al die tijd een label uit je bikini heeft gehangen is geen pretje.

3 – Accessoires

Je kunt je outfit altijd opleuken met accessoires. Waarschijnlijk ga je normaal niet zonnebaden of zwemmen met sieraden om, maar voor de foto is het toch mooi om je outfit net dat beetje extra te geven.

4 – Tijdstip en licht

Een fotoreportage valt of staat met de juiste belichting. Meestal kun je de mooiste foto’s in de vroege ochtend of late namiddag maken (golden hour). Heb je een bijzondere plek in gedachten waar je foto’s wilt maken? Probeer van tevoren uit te zoeken wat het beste moment van de dag is om erheen te gaan. Zo kan de nachtelijke verlichting van een stad er voor het blote oog geweldig uitzien, maar voor de foto kun je het beste een uurtje na zonsondergang al aan de slag. Vlak voordat het pikkedonker wordt, is de lucht prachtig diepblauw.

5 – Toestemming

Als je reisgenoten of locals fotografeert, vraag daar dan wel van tevoren toestemming voor. Af en toe kom je misschien een bijzondere situatie tegen, waar je geen toestemming voor kunt vragen zonder het moment te verpesten. Je kunt de foto dan ook achteraf nog aan de betreffende persoon laten zien.

O, en een laatste bonustip: geniet. Vergeet niet af en toe van je camera of telefoon opzij te leggen en al dat moois met je eigen ogen in je op te nemen.

Alvast een hele fijne vakantie en veel plezier! 😉

 

Na je vakantie een boudoir shoot? Neem contact met ons op!
Boudoir Fotograaf gebruikt je gegevens om jou een digitale Brochure te sturen en een follow-up mail.
Boudoir Fotograaf gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden.