Hoe trek je het beste een panty aan?

Hoe trek je het beste een panty aan? Als je regelmatig panty’s draagt, weet je dat het best een hele uitdaging kan zijn om deze laddervrij te houden. Dat is jammer, want met een panty kun je je outfit er erg netjes en stijlvol uit laten zien. Het is dan ook zonde als er ladders en scheuren in terechtkomen! Vooral tijdens het aantrekken van de panty komt het vaak voor dat dit kwetsbare kledingstuk beschadigd raakt. Hoe kun je een panty dan het beste aantrekken? Je leest het hieronder!

Wolford NEON 40 panty
Dé Wolford NEON 40 in het zwart

Hoe trek je een panty aan?

Een panty aantrekken is vaak een hele klus! Met behulp van onderstaand stappenplan wordt dit proces echter al een stukje makkelijker.

Stap 1: bereid jezelf voor

Om ladders te voorkomen is het slim om jezelf voor te bereiden. Je wilt natuurlijk niet dat de panty blijft hangen aan een hoekje van je nagel, of bijvoorbeeld aan een sieraad. Vijl van tevoren je vingernagels en je teennagels en zorg ervoor dat je geen ringen, horloges en armbanden draagt. Het is ook verstandig om je benen te scheren, zeker als het om een dunne panty gaat!

Stap 2: rol één been van de panty op

Een panty aantrekken wordt al veel makkelijker als je de benen één voor één oprolt. Pak de bovenkant van de panty vast en rol een been helemaal op tot het gedeelte voor je tenen. Op die manier kun je je voet er makkelijk insteken en is de kans kleiner dat de stof beschadigd raakt. De beste manier waarop je dit kunt doen is door je tenen te strekken; daardoor vermijd je dat je teennagel blijft haken.

Stap 3: trek de panty voorzichtig naar boven

Heb je je voet in de opgerolde panty geplaatst en loopt de naad gelijk met je tenen? Dan is het nu tijd om de panty omhoog te trekken, tot aan je dij. Doe dit langzaam en voorzichtig, zodat de stof niet scheurt. Herhaal vervolgens stap 2 en 3 voor je andere been.

Stap 4: trek de panty nu helemaal omhoog

Als het goed is heb je de panty op dit moment half aan, ter hoogte van je dijen. Heb je de panty zittend aangetrokken, dan kun je nu het beste opstaan om hem zo verder omhoog te trekken, tot aan je middel. Let erop dat de stof gelijkmatig verdeeld is. Zit de panty nog niet helemaal goed, bijvoorbeeld doordat de stof op bepaalde plekken opeengehoopt of gedraaid zit? Pas dit dan voorzichtig aan.

In deze video laten ze ook goed zien hoe je een panty aantrekt

Kies de juiste panty

Daarnaast is het verstandig om te kijken wat voor soort panty je het beste kunt kopen. Ga daarbij niet alleen voor goede kwaliteit maar ook voor de juiste maat: de panty dient niet te klein te zijn, maar natuurlijk ook niet te groot. Twijfel je? Ga dan voor een maat groter. Daarnaast variëren panty’s qua dikte. Vaak zijn dunne panty’s wat kwetsbaarder dan de wat dikkere varianten. Wil je een panty die lang meegaat, dan kun je in veel gevallen dus beter voor een dikker exemplaar gaan.

Op zoek naar mooie panty's?