Corrigerend ondergoed of shapewear. Kunnen we eigenlijk nog wel zonder deze lingerie? Tegenwoordig hebben we allemaal wel een corrigerende slip of hemdje. Voor onder die leuke blouse of dat strakke zwarte jurkje. Shapewear corrigeert je figuur en omarmt jouw vrouwelijke rondingen. Maar welke soorten corrigerend ondergoed zijn er eigenlijk?

Sexy corrigerend ondergoed is allang niet meer saai

Denk je bij shapewear nog steeds aan oncomfortabele onderbroeken in een saaie kleur? Dat hoeft niet meer. Corrigerend ondergoed is tegenwoordig namelijk super sexy. Het is zelfs zo verleidelijk, dat we het liever sexy lingerie noemen. Je kunt je dus tegelijkertijd zelfverzekerd, vrouwelijk én sexy voelen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een corrigerende bodystocking of een zwarte high waist slip met kant.

Wanneer draag je shapewear?

We hoeven ons tegenwoordig niet meer te schamen voor het dragen van corrigerend ondergoed. Sterker nog, het is  eigenlijk niet meer te onderscheiden van verleidelijke lingerie. Je draagt dit ondergoed om je vrouwelijke vormen te accentueren. Zonder dat je daarbij last hebt van rolletjes of onzeker wordt van een buikje. Met shapewear kun je ook meer nadruk leggen op je taille, of juist meer vorm geven aan je bovenbenen of heupen.

Er is een geschikt shaping level voor elke gelegenheid

Corrigerend ondergoed is verkrijgbaar in verschillende mate van correctie. Dit worden ook wel shaping niveaus of levels genoemd. De soorten die we onderscheiden zijn light, medium en strong. Hieronder lees je wat deze correcties betekenen en wat ze voor je doen:

  • Light: dit betreft shapewear met een normaal correctie level. Geschikt om je figuur wat meer te stroomlijnen en comfortabel genoeg om elke dag te kunnen dragen.
  • Medium: dit corrigerend ondergoed geeft nét wat meer ondersteuning. Het is geschikt voor dagelijks gebruik en het verbergen van een buikje, rolletjes of stevige bovenbenen.
  • Strong: lingerie met een strong correctie level is heel geschikt om te dragen onder strakke kledingstukken. Zoals bijvoorbeeld jurkjes of blouses. Ze geven een stevige correctie op de buik, de maagstreek, rug en bovenbenen. Afhankelijk wel corrigerend ondergoed je draagt.

Welk corrigerend ondergoed moet ik dragen?

Er zijn ontzettend veel soorten lingerie met corrigerende eigenschappen. Dat gaat verder dan alleen slips of hemdjes. Hieronder lees je welke verschillende soorten ondergoed er zijn:

Corrigerende Slip

Corrigerende slips worden misschien wel het meest gedragen. Dit shapewear is verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. Zoals een corrigerende slip of string.  Ze geven je billen de ondersteuning die nodig is en voorzien je van een prachtige taille. Kies je voor een high waist slip? Dan kun je ook een beginnend buikje op subtiel corrigeren.

Corrigerende Bodystocking

Shapewear bodystockings zijn perfect om dagelijks te dragen. Onder een trui of een colbert, maar ook onder een jurkje of blouse. Voorzien van sexy kant of tule in de meest mooie kleuren. Een bodystocking corrigeert de heupen, billen en maagstreek. Er zijn tevens body’s met een uitsparing voor de borsten. Deze vrouwelijke rondingen wil je misschien liever niet corrigeren. Je draagt ze dus eenvoudig in combinatie met jouw beha.

Corrigerend Hemdje

Hemdjes van corrigerend materiaal kun je prima elke dag dragen. Ze voorzien je van een plattere buik en maag. Ook de rug blijft mooi glad zonder uitstekende rolletjes. Kies voor een corrigerend hemd met kant en voel je ook nog eens super sexy.

Corrigerend Broekje

Corrigerend ondergoed is er ook in broekjes. Dit worden ook wel bermuda’s genoemd. Ze zijn voorzien van een pijpje en omhullen de vorm  van jouw bovenbenen. Ze dragen heel comfortabel. Onder een jeans of pantalon, maar stiekem ook onder een rokje. Een corrigerend hoog broekje met pijpjes voorziet je gelijk van een prachtig figuur.

Je zelfverzekerd voelen is pure verleiding

Shapewear of corrigerende lingerie draagt heel comfortabel. Daarnaast ziet het er ook nog eens spannend en verleidelijk uit. Omdat het écht iets voor je lichaam doet, voel jij je direct meer zelfverzekerd. En laten we eerlijk zijn, wat is er verleidelijker dan dit gevoel?

Corrigerend ondergoed

Long-sleeve Turtleneck Body SPANX
Thinstincts 2.0 Tank SPANX
Thinstincts 2.0 Mid Thigh Short SPANX | Dark Nude
Thinstincts 2.0 Mid Thigh Short SPANX | Dark Nude
A La Folie Shapewear Dress Prima Donna Twist | Zwart
A La Folie Shapewear Dress Prima Donna Twist | Zwart