Het belangrijkste aspect is natuurlijk je trouwjurk, maar bruidslingerie mag niet over het hoofd worden gezien. Vaak winkelen vrouwen eerst voor hun trouwjurk en daarna voor bruidslingerie, om er zeker van te zijn dat hun lingerie onder de jurk past. Omdat er zoveel verschillende bruidsjurken zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste lingerie te vinden. Het is van cruciaal belang om goed passend ondergoed te dragen, ongeacht uw maat. Bruidslingerie is niet alleen noodzakelijk voor de huwelijksnacht, maar het kan ook de schoonheid van je zorgvuldig gekozen bruidsjurk versterken! Het is dus tijd om de mooie wereld van bruidslingerie te ontdekken.

Trouwlingerie, niet zomaar een aankoop

Bruidslingerie koop je niet zomaar. Je denkt misschien dat het onbelangrijk is omdat alleen je nieuwe echtgenoot het zal zien, maar dat is niet het geval. Wanneer de lingerie niet goed past of niet goed past bij je jurk, zal iedereen op je bruiloft dit kunnen zien. Dus denk niet te makkelijk over het kopen van bruidslingerie; het is een belangrijk aspect van je bruiloft.

Bruidslingerie van hunkemoller
Bruidslingerie van Hunkemoller
Wat voor bruidsjurk heb je gekozen?

Je bruidslingerie is gebaseerd op het model van je bruidsjurk. Heb je een prachtige strapless trouwjurk met een laag uitgesneden rug? Koop dan geen gewone bh. Stick-on bh’s zijn ideaal voor deze stijl van trouwjurk. Er is ook de mogelijkheid om helemaal geen beha te dragen en in plaats daarvan fashiontape te gebruiken. Dit is vooral fijn voor bruidsjurken met diepe halslijnen. Er zijn veel mogelijkheden, dus ga naar een professionele winkel en laat je informeren.

Een bruidsjurk met halternek

Er zijn speciale halter-bh’s voor trouwjurken met een halternek. Je ‘dames’ kunnen nergens heen. Als je trouwjurk gekruiste bandjes heeft, zoek dan naar een beha met de bijpassende gekruiste bandjes. Het is een goed idee om je jurk en lingerie tegelijkertijd te passen: als de lingerie net niet onder je jurk blijkt te passen, kan je op zoek naar andere bruidslingerie.

Korset

Het korset (of korset) wordt vaak beschouwd als het toppunt van bruidslingerie. Het is zowel stijlvol als verleidelijk. Een korset is een kledingstuk dat is ontworpen om de aandacht te vestigen op de taille en de buste. Het wordt normaal gesproken dicht geregen met een veter en gehaakt op de rug. Hierdoor is het dragen van een korset niet altijd prettig. Ga niet te ver: je moet nog kunnen bewegen en zeker nog kunnen ademen. Een goede pasvorm is niet alleen van vitaal belang voor een bh, maar ook voor een korset. Omdat het aansluit op de bovenkant van je jurk, staat een goed passend korset prachtig onder een strapless bruidsjurk. Kleinere borsten worden prettig ‘opgedrukt’ en grotere borsten worden voldoende ondersteund, wat een bijkomend voordeel is.

Waar koop je bruidslingerie?

Welke webshops verkopen bruidslingerie? De meest voor de hand liggende optie is om je bruidslingerie aan te schaffen in dezelfde bruidswinkel waar je je trouwjurk koopt, dan weet je vrijwel zeker dat de set ook bij de jurk past. Informeer daarom goed naar de mogelijkheden. Hoewel een gespecialiseerde webshop je ook kan helpen bij het vinden van de perfecte match. Zij weten in ieder geval zeker welke lingerie het beste bij je bruidsjurk past!

Beenmode onder je bruidsjurk

Ben je van plan om kniekousen of een panty onder je bruidsjurk te drage en welke soorten beenmode zijn er nog meer? Het is van cruciaal belang om voor beide alternatieven de juiste maat te hebben. Denk ook aan de kleur: deze moet passen bij de kleur van je bruidsjurk. Een ding om te onthouden is dat je panty of kousen nooit donkerder mogen zijn dan de kleur van je jurk. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stof van de panty of kous, omdat een te gladde panty ervoor kan zorgen dat je bruidsschoenen uitvallen. Pas ze daarom altijd bij je bruidsschoenen in een professionele winkel waar ze je gedegen advies kunnen geven over de pasvorm. Zorg ook altijd dat je een reserve paar bij de hand hebt, want een ladder in je panty op je bruiloft is natuurlijk funest.

Je kan ook kiezen voor een stay-up of een jarretelkous. Jarretelkousen zijn kousen waarbij een jarretelgordel moet worden gedragen. Stay-ups zijn zelf-ophoudende kousen van nylon. In stay-up kousen is veel meer keuze dan bij jarretelkousen, maar ook deze kan je met een jarretelgordel dragen. Tussen twee siliconen strips bevestig je de jarretelschuifjes. Nylon stay-up kousen zijn veel gemakkelijker te dragen en zien er ook super vrouwelijk uit.